Tasker – jak si posvítit na cestu nejenom do postele

Často zažívám následující situaci: jdu spát, ale protože moje žena chodí spát dřív než já, nechci ji rušit rozsvícením světla ani nárazy do nábytku. Svítím si tedy na cestu mobilem. Přijdu k posteli, zalezu, mobil položím na nabíječku – jenže jak udělat, abych nehledal nabíječku zase potmě (když zhasnu předtím) nebo naopak nemusel složitě vypínat světlo na mobilu položeném na nabíječce? Snadno, řeší to Tasker.

Nejprve zařídíme, aby Tasker monitoroval, jestli je telefon připojený k nabíječce. K tomu poslouží profil hlídající status State -> Power -> Power. Zde nastavíme Source na Any a jdeme zpět.

Vytvoříme nový task, kde nastavíme proměnnou %PowerConnected na 1. Jdeme zpět na profil a přidáme exit task. Ten bude podobný jako předchozí task, jen bude proměnnou %PowerConnected mazat (Variable Clear). Tím máme zařízeno, že Tasker předává informaci o stavu nabíjení (proměnné s velkým písmenem v názvu jsou globální).

Přepneme se na záložku TASKS a vytvoříme nový task, nazveme ho třeba Torch. Ten bude malinko složitější. Co dělá? Zapne svítilnu a vypne ji buď po dvou minutách nebo hned po připojení nabíječky, co nastane dřív.

  1. Torch, Set: On
  2. Variables -> Varable Set, %torchcnt To 1 (proměnná neobsahuje žádné velké písmeno, je tudíž lokální, to znamená, že mimo tento task neexistuje. To chceme, ale Tasker nás poprvé bude varovat, jestli to myslíme vážně. Potvrďte, že ano. Tahle proměnná počítá max. dvě minuty.)
  3. Task -> Wait, zde nastavíme Seconds na 1 a úplně dole zatrhneme Label a jako název vyplníme waitLed

  1. Variables -> Varable Set, %torchcnt To %torchcnt+1, zatrhneme DoMaths
  2. Alert -> Vibrate, Time: 500ms, do podmínky vyplníme %torchcnt = 110 – to zařídí, že 10 sekund před zhasnutím mobil zavibruje
  1. Task -> Goto, Type: ActionLabel, Label: waitLed, do podmínky dáme
  • %PowerConnected !Set (to je ta proměnná z profilu, která hlídá připojení k nabíječce)
  • %torchcnt < 120
  1. Torch, set:off

Zástupce tasku můžete pak dát na plochu a spouštět pohodlně cestou do postele. Nezapomeňte, že abyste mohli nastavit task jako zástupce, musíte mu vpravo dole nastavit ikonu!


Categories:

Tags:


Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *