Tasker – Always On Display

Always On Display

Co je to Always On Display (dále jen AOD)? Je to způsob, jak uživatele telefonu informovat o základních věcech, jako je čas a notifikace při minimální spotřebě baterie.

AOD může fungovat v následujících režimech:

1VypnutoAOD se nezobrazuje vůbec, displej zůstává černý
2Zobrazení klepnutímPo uspání telefonu je displej černý, pokud na něj ťuknete prstem, AOD se zobrazí na 10 sekund
3Zapnuto vždyPo uspání telefonu se zobrazí informace AOD
4,5Zapnuto podle plánuPo uspání telefonu se zobrazí informace AOD pouze v nastavený časový rozsah (např. v noci bude vypnuté)

Toto lze přizpůsobit v příslušném nastavení:

Co když chceme měnit nastavení AOD automaticky? To se může hodit např. když chceme mít AOD vypnuté s tím, že se zobrazí, když přijde nějaká zpráva. Samozřejmě použijeme můj oblíbený Tasker.

K tomu potřebujeme znát, jak v Taskeru změnit příslušná nastavení.

Task

Založíme nový task, přidáme příkaz. Do vyhledávání napíšeme Custom a vybereme Custom Settings.

Změníme Type na System a do Name vepíšeme příslušný název nastavení. Pokud se jedná o přepínač (zapnuto/vypnuto – 1/0), můžeme do políčka Value napsat “=:=toggle=:=” (bez uvozovek). V takovém případě bude Tasker přepínat.

Zde jsou názvy nastavení pro jednotlivé položky konfigurace

1Zapnuto/Vypnutoaod_mode0 – AOD je vypnuté
1 AOD je zapnuté
2Zobrazení klepnutímaod_tap_to_show_mode0 – zobrazeno vždy
1 – 10s po klepnutí
3Zapnuto vždyviz 4, 5
4Zapnuto odaod_mode_start_timezačátek zobrazení
5Zapnuto doaod_mode_end_timekonec zobrazení

Začátek a konec zobrazení AOD se nastavuje v minutách od půlnoci. Chceme-li nastavit čas např. 7:30, bude to 7*60+30 = 450. Pokud chceme nastavit zobrazení bez omezení, nastavíme začátek i konec na hodnotu 0.

Profil

Vytvoříme si tedy příslušné tasky, které budou zapínat či vypínat AOD. Teď je potřebujeme navázat na nějakou událost. Nabízí se, aby bylo AOD standardně vypnuté nebo nastavené na zobrazení 10s po klepnutí, ale zobrazilo se, pokud přijde nějaká notifikace.

Založíme tedy nový profil, který navážeme na událost (Event). V seznamu napíšeme noti a vybereme Notification, případně Notification Removed (vytvoříme postupně dva profily, jeden pro zobrazení notifikace a druhý pro její odebrání).

V konfiguraci můžeme nastavit různá omezení, např. na text, kategorii nebo můžeme vybrat seznam aplikací, které budou AOD aktivovat. To se může hodit např. pokud nechceme být rušeni každým mailem, ale informace z banky nás zajímají.

Na profil navážeme příslušný task a je hotovo.

Věřím, že ačkoliv telefony Samsung nabízejí slušné možnost nastavení už v základu, toto rozšíření konfigurovatelnosti vašeho mazlíka se může i tak hodit.


Categories:

Tags:


Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *