Galaxy Tab S9: pouzdra

Možnosti tématu

Dnes bych se rád podíval na novou řadu tabletů Galaxy Tab S9 trochu jinak, a to z pohledu možností nové řady pouzder.

Určitě se najde spousta článků, srovnávajících předchozí řadu S8 se současnou řadou S9, ale mně se nechce psát stále dokola, jak je ta nová řada super ve srovnání s minulou, když jsem úplně stejný článek psal o té předchozí řadě. Hardwarové parametry si můžete porovnat sami. Protože sám používám nejmenšího zástupce, Galaxy Tab S9 (větší modely jsou na mě prostě už moc velké), vypíchnu jen hlavní rozdíly:

  • displej je tentokrát AMOLED se všemi jeho výhodami a nevýhodami. Výhody převažují.
  • díky novému čipsetu se můžete těšit na větší výkon při delší výdrži a menším zahřívání
  • voděodolnost IP68

Nevypadá to jako dlouhý seznam, že? Dovolím si říct, že se opakuje situace, kdy přišla S23, která vypadala podle specifikací velice podobně na S22 a hodně recenzentů se ptalo, kde je ten pokrok. Za měsíc už všichni přiznávali, že když se všechny drobné změny nasčítají, je z toho docela velký globální posun dopředu.

Pojďme se ale věnovat slíbenému tématu, a to pouzdrům. Zmíním jen originální pouzdra, která osobně vlastním. Líbí se mně magnetické uchycení, které tablet nijak zásadně nezvětšuje.

Tab S9 Ochranný kryt s klávesnicí

Existují dvě varianty krytu s klávesnicí, a to s touchpadem a bez touchpadu. Já touchpad nepoužívám ani na notebooku, takže volba padla na menší a levnější verzi bez touchpadu.

Kryt se přicvakne magneticky na zadní stranu a druhá část s klávesnicí slouží jako kryt displeje. Při rozložení zacvakne speciální konektor a kryt funguje jako stojánek a na klávesnici můžete prakticky plnohodnotně psát. Pokud bych jí měl něco vytknout, tak to, že není podsvícená. Jinak se na ní píše vzhledem k rozměrům velmi dobře a nesetkal jsem se s žádnými problémy.

V režimu multicontrol můžete na klávesnici připojené k tabletu ovládat spárovaný mobil.

Tab S9 Ochranné pouzdro

Jedná se o nový koncept. Předchozí verze byla z jednoho kusu, který se přicvaknul na zadní stranu tabletu a displej byl chráněn druhou částí. Pokud se pouzdro rozevřelo, šlo použít jako dvoupolohový stojánek.

Nová verze je dvoudílná. Zadní strana tabletu je chráněna částí, která obsahuje speciálně tvarovanou plochu, která se rozloží do něčeho, co mně ze všeho nejvíc připomíná origami. O tento útvar můžeme tak tablet opřít. Krokem zpět by mohlo být to, že máme k dispozici pouze jeden úhel, ale zato můžeme tentokrát tablet provozovat i v poloze na výšku.

Dále na zadní straně najdeme kryt na S Pen.

Displej je chráněn oddělenou částí, kterou můžeme při používání tabletu ve stojánkovém režimu buď sklopit pod tablet nebo jednoduše oddělit.

Tab S9 Průhledné pouzdro NotePaper

Jedná se o speciální kryt displeje, který je průhledný a imituje chování papíru. A to jak zmatněním obrazu, tak odezvou jak na dotyk prsty, tak – a to především – při použití S Penu. Mohu potvrdit, že psaní poznámek s tímto krytem je úplně jiný zážitek.

Tento kryt existoval i pro S8, kde byl jednolitý a nešel použít jako stojánek. Nyní se předpokládá, že si koupíte klasický ochranný kryt a přední část vyměníte za NotePaper. Výsledkem je kombinace, která těží z výhod obou pouzder – máte k dispozici stojánek a zároveň můžete psát poznámky jako na papír. Tento kryt hůře reaguje na doteky a tablet je lépe ovládat pomocí pera S Pen. To je ale správně, protože nedochází k nechtěným dotykům, když položíte dlaň na displej.

Poznámka: existuje ještě pouzdro Privacy Screen, které funguje podobně, jako NotePaper, ale místo emulace papíru slouží k ochraně před nežádoucími odkoukáním informací tím, že obraz z jiného než kolmého úhlu zmizí. Zkoušel jsem ho a efekt se projevuje až při poměrně ostrém úhlu a o jeho funkčnosti si dovolím pochybovat. V současné době není ani v nabídce eshopu Samsung.

Závěr

Nová řada tabletů Galaxy Tab S9 je opět velice povedená a Samsung nabízí široké spektrum originálních ochranných pouzder. A co vy, máte už nový tablet? Jaká pouzdra používáte vy?


Categories:

Tags:


Comments

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *